fbpx

ČIŠČENJE PLJUČ IN PODALJŠEVANJE ŽIVLJENJA NA STARODAVNI INDIJSKI NAČIN

V medicinskih delih starodavnih indijskih zdravnikov (ayurvede), obstaja posebna tehnika čiščenja telesa.

V medicinskih delih starodavnih indijskih zdravnikov obstaja posebna tehnika čiščenja telesa.

Temelji na dejstvu, da se prebava začne že v ustni votlini. V ustni votlini ima oseba veliko žlez. To so žleze slinavke, submandibularne žleze, podjezične in parotidne žleze. Ena od posebnosti žlez slinavk je v izolaciji produktov presnove in snovi, ki jih vsebuje kri.

Slina ima alkalno reakcijo. Pri sesanju ali žvečenju bo količina krvi, ki teče skozi sline, naraste šestkratno. Izvira vso energijo človeka in njegovih subtilnih teles. Med subtilna telesa spadajo eterična, astralna, mentalna, budhična, s petimi pozitivnimi energijami navzgor in petimi negativnimi navzdol. Tudi prehod celotne krvi, ki poteka skozi ta poseben filter je njegovo čiščenje.

Če spodaj opisan postopek izvajamo sistematično, medtem ko dihamo zrak izključno skozi nos, potem sluz začne očiščevati  pljuča in se tudi absorbira v krvi. V tem primeru vas lahko pozdravi od radikulitisa, meningitisa, frontitisa, faringitisa, kroničnih bolezni želodca, virusov in paralize ter številnih drugih bolezni, poleg tega, da lahko podaljšate svoje življenje do 110 let.

Človeško telo je tako narejeno, da se poskuša znebiti večje količine nečistoč in sicer skozi zgornja dihala ust, oči, jezika, nosa, ušes in najpomembneje skozi pljuča. Tisti, ki se postijo, dobro vedo, da nam jezik prvi pokaže vsebnost nečistoč v telesu. V primeru, ko imate občutek, da je vaše telo že čisto, potem lahko opravite čiščenje pljuč. Če želite to sprovesti morate dati v usta eno žlico cedrovega olja in začnete nadzirovan dihalni proces.

Shema čiščenja pljuč:

  1. Vdihavamo skozi nos, medtem ko usta zapremo.
  2. Zadržimo sapo,medtem v trenutku olje vstopi v krvni obtok. Medtem ko absorbira toksine, odstranjuje patogeno mikrofloro iz celic. To so lahko soli in druge snovi, ki so za telo popolnoma nepotrebne.
  3. Izdihnemo le skozi odprta usta zato pa moramo, da se prepreči uhajanje olja skozi usta, dvigniti glavo.

Celoten postopek se ponavlja v enakem zaporedju 24 minut.

Skozi nos dihamo enakomirno in počasi 7 sekund, po katerem je zadrževanje diha, ki traja 5 sekund, nato pa enakomirn in počasen izdih skozi usta, ki traja 10 sekund. Z vdihom zraka skozi nos in izdihom skozi usta pride do naravnega in spontanega čiščenja.

  • 7sekund nosno vdihavanje
  • zadrževanje diha – 5 sekund
  • izdihnite skozi usta – 10 sekund

Da bi okrepili čistilni učinek, med izdihom skozi usta miselno ponovite naslednjo izjavo: “Pljuča so očiščena, očiščena, očiščena.” Na koncu čiščenja pljuč izpljunite olje v stranišču v školjko.

Dejavniki, ki vplivajo na onesnaženje pljuč in učinke onesnaženja

Za ohranjanje vitalnosti na visoki ravni je ta postopek dobro izvesti zjutraj na prazen želodec. Ob vzdrževanju pravilnega in zdravega načina življenja dodatno čiščenje pljuč bistveno podaljša življenje, saj njihova pljuča uspevajo tudi z zdravimi pljuči. Zrak, ki ga vdihnejo naša pljuča je simbol uma, tako da z zdravimi pljuči človek razmišlja bolj plodno, medtem ko misli tako, da je njegovo razpoloženje bolj optimistično. Moški z bolnimi pljuči je nasprotno pesimist, ki vidi vse v črni barvi in ​​opazi le neuspehe in razočaranja.

Pljuča ne nadzorujejo samo našega dihanja, ampak je od njih odvisno tudi zdravje naše kože in las. Velja samo pri zdravih ljudeh za zdrav sijaj in svež videz na koži, lasje pa so elastični in sijoči. Razočaranje, žalost in hrepenenje se zelo negativno odražajo na pljučih. Hrepenenje in žalost lahko povzročijo pljučno tuberkulozo. Razočaranje( zlasti za pravoslavce) velja za enega smrtnih grehov, na pljuča pa ima popolnoma uničevalni učinek. V današnjem svetu, ki je z okoljskega vidika tako neuspešen, zlasti v velikih industrijskih mestih, naša pljuča še posebej zelo prizadenejo ker bodo takrat kršene vse funkcije našega telesa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *