Kako odstraniti sluz iz grla in prsnega koša? (takojšen rezultat)


Izkašljevanje ali sputum v grlu in zamašenost nosu
 sta najpogostejša vzroka za kašelj in težave z dihanjem. Sputum nakopičen v pljučih ne ogroža neposredno naših življenj, vpliva pa na kakovost našega dne.  

Kaj pravzaprav je sputum?
Sputum je izloček, lepljiva snov oz. sluz. Njena vloga je, da deluje kot past za ves prah in viruse. Ko se sluz nabere v našem grlu in prsih začnemo kašljati.

Zelo pomembno je, da nakopičeno sluz v grlu in pljučih izločimo. Če sluzi ne izločimo obstaja večja verjetnost zamašitve bronhialnih cevi, kar poveča tveganje za resnejše zdravstvene težave. 

Pri izločanju sluzi iz pljuč si lahko pomagamo z naravo. 

Med in limona
Ta močna kombinacija je zaradi svojih protiglivičnih in antibakterijskih lastnosti zelo učinkovita pri zdravljenju težav z dihali.

 Sestavine:
1 žlica organskega medu
2 žlici limoninega soka

Priprava:
V skodelici obe sestavini zmešajte in mešanico zaužijte trikrat na dan.

Ingverjev čaj
Ingver je nedvomno najmočnejše izkašljevalno, antibakterijsko in protivirusno naravno zdravilo.

Sestavine:
2 skodelici vode
1 čajna žlička popra
6 ali 7 rezin ingverja
1 čajna žlička medu

Priprava:
Segrejte vodo do vrečišča ter dodajte poper in ingver. Posodo pokrite in mešanico pustite rahlo vreti. Po 5 – 10 minutah posodo odmaknite iz štedilnika in pustite, da se mešanica ohladi. V skoraj ohlajeno mešanico dodajte med. Dnevno pijte 2 – 3 skodelice.

Kurkuma

Kurkuma vsebuje kurkumin, sestavino z močnimi antibakterijskimi in antiseptičnimi lastnostmi. Korenina kurkume je zelo učinkovita pri odstranjevanju sluzi, bakterij in sputuma.

Sestavine:
1 skodelica tople vode
1/2 čajne žličke soli
1 čajna žlička kurkume

Priprava:
Vse sestavine premešajte in nekajkrat na dan po nekaj minut grgrajte. Ta preprosta metoda hitro pomaga pri odstranitvi sluzi in pozdravi vsako okužbo dihal.

Vdihavanje s paro

Pripomočki in sestavine:
4 do 5 skodelic vrele vode
1/2 čajne žličke timijana
1/2 čajne žličke suhega rožmarina

Priprava:
Timijan in rožmarin prekuhajte v velikem loncu. Pokrijte glavo z brisačo in nekaj časa vdihujte paro.

Nakopičena sluz v naših dihalih je rezultat obrambe našega telesa. Vsebuje delce, mikrobe in ostale snovi, ki nam lahko škodujejo. Zelo pomembno, da naše dihalne poti dobro očistimo. Narava nam je tudi tukaj podarila rastline s katerimi lahko dodobra očistimo svoja dihala in preprečimo razvoj kroničnih bolezni. 

Izkoristite darove in dihajte s polnimi pljuči!