Limona, poper in sol – odlični pri zdravljenu mnogih bolezni

Sol, poper in limonin sok lahko naredijo več kot samo, da bo vaša hrana okusnejša. Zmogljiv trio lahko uporabimo pri zdravljenju različnih bolezni.

Pri katerih bolezni si lahko pomagamo z limono, poprom in soljo?

Žolčni kamni
Žolčni kamni nastanejo kot posledica prebavnih tekočin, ki se nabirajo v žolčniku. S semoj prinašajo hude bolečine in vplivajo na prebavo. Odstranjevanje žolčnih kamnov običajno zahteva operativni poseg. Obstaja pa tudi naravna alternativa. Kamne lahko odstranite tako, da zaužijete mešanico olivnega olja, limone in popra. Sestavine pomešajte v razmerju 3:1:1.

Gripa in prehlad
Dodajte sok pridobljen in polovice limone v skodelico vrele vode za lajšanje navadnega prehlada. Kod sladilo uporabite organski med in pijte ta zdravilni napoj.

Slabost
Za lajšanje slabosti pomešajte žlico limoninega soka in čajno žličko črnega popra v kozarec tople vode. Črni poper bo umiril želodec, limona pa vam bo odpravila slabost.

Napad astme
V vrelo vodo dodajte 2 nageljnova žbica, 10 zrn popra in 15 listov bazilike. Vklopite počasen ogenj in kuhajte 15 minut. Tekočino odcedite in jo prelijte v steklen kozarec s pokrovom. Sladkajte z medom in ga uporabljajte vsak dan za lajšanje astme.

Vneto grlo
Dodajte žlico svežega limoninega soka, pol čajne žličke črnega popra in žličko soli v kozarec tople vode. Gargle z raztopino za lajšanje vnetega grla in preprečevanje / zdravljenje kašlja.

Razjede v ustih
Raztopite žlico himalajske roza soli v topli vodo in grgrajte. S tem boste pospešili proces celjenja razjed in odpravili nevarne bakterije.

Zobobol
Zmešajte pol čajne žličke mletega črnega popra in olja klinčka. Mešanico nanesite na boleč zob in bolečina bo čez nekaj minut izginila.

Hujšanje
V kozarcu tople vode zmešajte dve žlici limoninega soka, četrt žlice mletega popra in eno žlico naravnega medu. Polifenoli v limoni preprečujejo povečanje telesne mase, izboljšajo metabolizem in nadzorujejo inzulin.

Zamašen nos
Mešanica kumine, popra, cimeta in kardamoma stimulira kihanje in odmaši zamašen nos.

Krvavitev iz nosu (Epistaksa)
Vatiranino paličico namočite v svež limonin sok in jo položite v nosnico. Nagnite glavo nazaj in krvavitev so ustavila.