S čajem iz banane in cimeta nad nespečnost

Da bi naše telo ter posledično tudi mi delovali normalno, mu moramo zagotoviti zadosten vnos hrane in vode. Poleg tega je pomemben tudi spanec, ki omogoča našem telesu, da se regenerira in vrne v ravnovesje. Dober spanec pomeni boljši spomin, dober metabolizem in dobro razpoloženje.

Ko nam pri regeneraciji telesa ponagaja nespečnost, si lahko pomagamo na naraven način.

Zakaj bi posegali po zdravilih na katera se s časoma telo navadi in je potrebno povečevati odmerek, da bi sploh še učinkovala.

Čaj iz banane in cimeta deluje kot naravno zdravilo za nespečnos brez stranskih učinkov.

Banana vsebuje kalij in magnezij. Oba minerala delujeta kot mišična relaksanta ter pomagata telesu odstraniti odvečen kortizol, ki se je nabral čaz naporen dan.

Cimet na telo deluje kot ogrevalni tonik. Pomaga pri sprostitvi in razbremenitvi od stresa, poskrbi za prebavo ter prispeva k mirnemu in neprekinjenemu spancu.

Čaj iz banane in cimeta pripravite v manj kot 10 minutah. Vse, kar potrebujete, je oprana organska banana z olupkom, majhna posoda z vodo, malo cimeta in po želji malo stevije, da dodate sladkobo.

Odrežite oba konca banane. Banano nato položite v vrelo vodo in kuhajte 10 minut. Dodajte ščepec cimeta in uživajte v skodelici čaja.


POMEMBNO. Trsni sladkor lahko zviša raven sladkorja v krvi kar lahko privede do nemirne noči. Stevia je njegova najprimernejša alternativa.

Skodelico čaja spite eno uro pred spanjem in pustite, da se telo sprosti. Razliko boste opazili zjutraj, ko se boste zbudili v odličnem razpoloženju! Želimo vam prijetno čajanko!