Iridiologija

 Pokliči nas:  040 900 648

Naravna terapija, ki proučuje šarenico (Iris), v kateri se odraža psihofizično stanje osebe.

Študija o iridiologiji trdi, da lahko s preučevanjem oznak v irisu razberemo bolezenska stanja v različnih delih telesa. Verjamemo, da imajo vsaka vlakna, barva, vzorec in okvara v irisu refleksno korelacijo s pojavom bolezni ali okvaro organa. Z raziskovanjem očesa lahko iridiologi razkrijejo celotno zdravstveno stanje bolnika in njegove nagnjenosti k spodaj opisanim boleznim in morebitnim nadaljnjim problemom.

Levo oko ustreza levi strani, desno oko pa desni strani telesa. Na splošno so višji organi (npr. možgani, ščitnica) na vrhu šarenice in spodnji organi (npr. ledvice) so na dnu.

Iridiologija se uporablja  kot orientacijsko diagnostično orodje in ne za zdravljenje. Ni zdravniški pregled ali dokončna diagnoza bolezni, za to predlagamo  nadaljnje preiskave.

Plasti

Primarna teorija iridologije je, da je iris izdelan v plasteh, ki predstavljajo štiri faze aktivnosti tkiva.

Barve

Obstajajo trije glavni fizični tipi oči:

Modre oči

Pri povečanem tveganju za težave z zgornjimi dihalnimi potmi, prebavnim traktom, urogenitalnim traktom, limfnim tkivom, sklepi, ledvicami in nadledvičnimi žlezami.

Večbarvne oči

Ta tip ima obarvanje (običajno svetlo rjava) na vrhu modrega ozadja. Poveča se tveganje za težave z jetri, prebavnim traktom in alergijami.

Rjave oči

Ta tip ima predpogoj za krvne motnje in neravnovesja mineralov, zlasti kalcija. Več pozornosti je potrebno nameniti cirkulacijskemu sistemu, jetrom, vranici, kostnemu mozgu, prebavnemu sistemu in endokrinim žlezam.

Barve v določenem območju na šarenici ustrezajo območju telesa, kot kaže zgornja slika. Na podlagi tega se razberejo spremembe, ki predstavljajo problem.

Prednosti