fbpx

IRIDIOLOGIJA

Naravna terapija, ki proučuje Iris, ki odraža človeško psihično v osebnem zdravju v dovzetnosti za bolezni. Barvne grafikone, zemljevidi in zgodovino

Oči ne lažejo (stari ljudski pregovor)

Vaša okolica je svetilka vašega telefona. (Jezus, Luka 11: 34–35 NIV)

Oči tako okno duše. (Angleški pregovor)

Študija o iridologiji trdi, da se lahko s preučevanjem oznak v irisi naučimo o notranjih delih telesa.

Beseda “iris” je grščina in pomeni “mavrica” ​​ali “halo”. Iris je barvni del očesa, ki obkroža učenca.

Verjamemo, da imajo vsaka vlakna, barva, vzorec in okvara v irisu refleksno korelacijo s pojavom bolezni ali okvaro organa. Z raziskovanjem očesa lahko iridologi razkrijejo celotno zdravstveno stanje bolnika in njihove nagnjenosti k naslednjim boleznim in morebitnim prihodnjim problemom.

Verjetno je, da levo oko ustreza levi strani telesa in desnemu očesu na desni strani telesa. Na splošno so višji organi (možgani, ščitnica) na vrhu šarenice in spodnji organi (ledvice) so na dnu.

Iridologija se uporablja bolj kot diagnostično orodje kot zdravljenje. Ni zdravniški pregled ali dokončna diagnoza bolezni. Namesto tega predlaga priznanje:

* Toksini in njihove lokacije 
* Faze vnetja 
* Inherentna pomanjkljivost ali moč 
* Splošno zdravstveno stanje 
* Biokemijske pomanjkljivosti

Pri branju irisa, da bi dobili vpogled v telo, je več študentov. Ti vključujejo, vendar niso omejeni na plasti, barve, prstane in pike.

Zgodovina iridiologije

Zgodovina iridologije

Zamisel o irisih kot indikatorjih morebitne bolezni ni odraz, ki se je rodil iz gibanja New Age. Koreni iridologije segajo že več kot 2000 let. Toda praksa je potekala skozi svojo temno dobo in veliko modrosti je bilo izgubljeno sredi zgodovinskih pretresov. Moderna iridologija ima svoj izvor v Evropi iz 19. stoletja.

Kot otrok se je madžarski zdravnik Ignatz von Peczley iztegnil po sovi na svojem dvorišču in po naključju zlomil ptičje noge. Opazil je, da je šarenka sovineg očesa razvila temno črto, kjer  je ni bilo prej. Začudeno, se je spraševal, ali se bo ta pojav zgodil tudi pri ljudeh. Medtem ko je delal v bolnišnici, je dr. Von Peczley opazoval enak pojav pri svojih pacientih in začel izdelovati podrobne risbe svojih oči – podlaga za številne današnje diagrame irisa.

Medtem ko se von Peczley šteje za očeta iridologije, je dr. Jensen pripisan temu, da je praksa živa v Ameriki. Leta 1929 je začel svojo kariero kot kiropraktik in kasneje postal eden od vodilnih prehrambenih strokovnjakov v državi. Odličen zagovornik študija irisa je razvil izčrpen pregled oči, ki je bil že desetletja viden. Iridološko sporočilo je ohranilo življenje, ko je alopatska medicina potisnila holistične terapije na stran.

Plasti

Primarna teorija iridologije je, da je iris izdelan v plasteh, ki predstavljajo štiri faze aktivnosti tkiva.

 • Akutne spremembe
 • Podakutne spremembe
 • Kronične spremembe
 • Degenerativne spremembe

Barve

Obstajajo trije glavni fizični tipi oči:

Modri oci (limfni): pri povečanem tveganju za težave z zgornjim dihalnim traktom, prebavnimi traktami, urogenitalnim traktom, limfnimi tkivi, sklepi, ledvicami in neravnovesji nadledvicne žleze.
Vrsta mešanega očesa (Biliary): ta tip ima obarvanje (običajno svetlo rjava) na vrhu modrega ozadja. Povečajo se tveganja za težave z jetri, težave s prebavnimi traktami in alergije.
Rjavi-Očesni tip (Hematogenic): Ta vrsta je predpogoj za krvne motnje in neravnovesja mineralov, zlasti kalcija. Ta vrsta mora biti pozorna na cirkulacijski sistem, jetra, vranico, kostni mozeg, prebavni sistem in endokrine žleze.
Barve nad določenimi območji na šipki ustrezajo območju telesa, kot kažejo zemljevidi. Nato se lahko odločite, katere vrste sprememb se pojavljajo.

Bela označuje območje telesa, ki trpi za vzdrževanje.
Rumeno-bela označuje območje telesa, ki izgubi bitko.
Rumeno označuje slabo delovanje ledvic; rumena sklero (beli del očesa) kažejo na bolezen žolčnika.
Oranžna kaže na probleme, ki presnavljajo ogljikove hidrate in šibkost v jetrih in / ali trebušni slinavki. Treba je preveriti ravni glukoze.
Rdeče-rjave označuje poslabšanje.
Brown označuje slabo delovanje jeter in “umazano kri”.
Črno označuje umirajoče tkivo.

Prstan ali krog

Obstajajo številni obroči, ki jih vidimo v irisu. Tukaj je nekaj glavnih.

Osnutek odseka ali okno do vaše osebnosti je temen trak okoli irisa, kar kaže, da koža ne deluje pravilno. Ti ljudje se ne znojijo enostavno (pomanjkanje detoksikacije), povečajo sluznico in stres v ledvicah. So čustveno “debele kože”.
Stresni obroči ali obroči svobode izgledajo kot rastni obročki na drevesu. Navajajo nevro-mišične napetosti in stresa. Ti ljudje so nagnjeni k perfekcionistom in so zelo aktivni in usmerjeni v doseganje ciljev.
Lipidni prstan ali Obroč za določanje je težek beli obroč, ki delno ali popolnoma pokriva zunanji rob irisa. Ta obroč se večinoma nahaja pri starejših, kar kaže na arteriosklerozo in druge kardiovaskularne težave. Lahko kaže tudi težave z jetri in ščitnico ter povečano tveganje za Parkinsonovo bolezen. Ti ljudje so trmast.
Limfni Venec ali Obroči Harmonije izgleda kot majhen obroč oblakov okoli zunanjega irisa. Ti ljudje imajo limfno zastoje in otekle bezgavke. Morda oseba s tem prstanom ne dobiva dovolj vaje za posamezne dele telesa, na katerih je obroč. Ti ljudje internalizirajo probleme drugih, da bi se vse zdelo harmonično, saj ne marajo konfliktov in napetosti v njihovem okolju.

Pike

Mesta se lahko “premikajo” čez iris in verjamejo, da kažejo na pomanjkljivosti ali “blokiranje” zavesti o določenem organu ali sistemu.

Prednosti iridiologije

 • Prikaži dediščino fizične, duševne, čustvene in duhovne ravni 
 • Razkriva strukturne napake
 • Pokažite šibka res  
 • Razkrij vnetje, akutno in kronično 
 • Razkrijte degeneracijo 
 • Pokažite skrite vzroke za simptome 
 • Razkrite, ki organizacije potrebujejo, prehransko in čustveno podedovano oslabelost 
 • Pokažite medsebojne povezave med telesnimi funkcijami. 
 • Pokažite možgane v višje miselne center
 • Uporabite se za preprečevanje – ustavi bolezen, prej se posvetite 
 • pokaži alargije na hrano, divertikula / črevesne žepe, PH. neravnovesje  
 • kažejo umetniške znake, nagnjenost k naslednosti, vzorce diabetikov  
 • razkriva potencialno genetsko nagnjenost k slabosti, organom v sistemskem telesu 
 • daje nov vpogled, ker se v sedanjosti pojavlja napetosti, toksičnosti v potencialni neravnovesji čas ali se lahko pojavijo v prihodnosti. 
 • Precej drugih možnih diagnostičnih zmožnosti 

Rezerviraj Termin

KONTAKT

 • 040 900 648
 • rebika@t-2.si
 • Kolinska ulica 3, 1000 Ljubljana

Hitra povezava

Sledi nam na facebook

DELOVNI ČAS

PON-PET: 8.00 - 20.00

VIKENDI PO DOGOVORU NA ŠTEVILKO 040 900 648

© 2019 Vse pravice pridržane